Oncologische pedicure

Oncologische pedicure in Roosendaal

In mijn pedicure praktijk kunt u terecht bij een zogeheten oncologische pedicure. Dit wil zeggen dat ik klachten aan de voeten behandel die veroorzaakt worden door chemotherapie. Dit kan namelijk een sterk effect op de huid en de zenuwen hebben, waar veel mensen met kanker voetklachten door krijgen. Een oncologische pedicure is gericht op het verlichten van deze klachten. U kunt bijvoorbeeld als u chemotherapie krijgt last krijgen van een zeer gevoelige, rode huid. De huid kan schilferen, vervellen en blaren vertonen of kloofjes veroorzaken, en vooral op de voeten hebben mensen daar  last van. U gebruikt ze immers de hele dag om te lopen, en draagt een groot deel van de tijd schoenen. Doordat de huid zo gevoelig is krijgt u veel sneller jeuk, pijn of zwelling in de voeten, vooral als u veel loopt. Het is echter belangrijk om voldoende te blijven bewegen, en dan kan mijn pedicure in Roosendaal uitkomst bieden.

Een oncologische pedicure tijdens chemotherapie

De klachten die in verband worden gebracht met chemotherapie verdwijnen vaak vanzelf wanneer de therapie is afgerond. Dit maakt ze echter niet minder vervelend gedurende de behandeling. Daarom kiezen veel mensen ervoor af en toe een oncologische pedicure te boeken. Deze behandeling wordt doorgaans vergoed door de zorgverzekering. U heeft daar de juiste verwijzing voor nodig, wat geregeld kan worden via een van de podotherapeuten met wie ik samenwerk.

Kindervoeten

Medisch pedicure in Roosendaal

U kunt niet alleen voor een oncologische pedicure bij mij terecht, maar ook voor een medisch pedicure in Roosendaal voor andere klachten. De enige pedicure die ik niet uitvoer is de cosmetische, want ik behandel enkel mensen met klachten aan de voeten. Klachten als gevolg van chemotherapie zijn vaak goed te behandelen, maar ook als u door diabetes voetklachten ervaart kan ik u helpen. Mensen met diabetes hebben een minder goede doorbloeding, waardoor de voeten vaak gezwollen, een verminderd gevoel en soms vergroeiingen. Op deze vergroeiingen kunnen pijnlijke drukpunten ontstaan doordat schoenen niet meer goed passen. Ik behandel deze drukpunten en alle andere klachten die u aan de voeten heeft, en geef u tips en adviezen op het gebied van zelfzorg. Voorkomen is daarbij altijd beter dan genezen, dus maak vooral op tijd een afspraak.

Dit geldt ook voor andere voetgerelateerde klachten die niet perse veroorzaakt zijn door een ziekte. U kunt daarbij denken aan ingegroeide teennagels, overtollig eelt, likdoorns en het plaatsen van nagelbeugels. Gezien mijn specialisatie en uitgebreide scholing kan ik vrijwel alle voetgerelateerde klachten verhelpen of op zijn minst verlichten, wat de oorzaak er ook van is.